måndag 31 maj 2010

Centrum i Hölö

Frågan om var centrum i Hölö ska ligga har vi tragglat med i flera år. Det hela har väl egentligen mynnat ut i två förslag, det ena vid nuvarande centrum/stationsområdet och det andra vid wijområdet. Det handlar om att planera var man kan lägga en större butik eller skapa fler möjligheter till kommersiella verksamheter. Det finns för och nackdelar med båda förslagen. Vi hade planer på att bygga ut Hölö på Wijområdet i första hand men det har nu stannat av i väntan på att vi får reda på hur det kommer bli med Ostlänken. Många vill bygga och bo i Hölö och vi tittar nu på möjligheterna till fortsatt utbyggnad på västra sidan av Hölö. Allt detta är ju intressant i tankarna om var centrum ska ligga. En butik måste ju vara tillgänglig för så många som möjligt och framförallt för de som inte är bilburna. De som är intresserade av att driva en butik i Hölö vill kanske också locka till sig kunder från motorvägen vilket för dem talar för att den skulle ligga närmare motorvägen. Vill vi ha pendeltåg till Hölö borde butiken definitivt ligga i anslutning till stationen, för att man lätt ska kunna handla när man kommer från jobbet. Det handlar ju om att så många som möjligt ska kunna nyttja butiken!

Vi i sosseföreningen har haft ett öppet möte om saken för drygt ett år sedan och där framkom mycket bra synpunkter. Vi hoppas att vi snart kan få till en bra centrumplacering.

Karin Edqvist

1 kommentar:

  1. Själv har jag kommit fram till att centrum bör ligga där det ligger, både av det skäl som berörs ovan (närhet till pendeltågsstationen för en sådan får vi förstås redan nästa år) och för att ett centrum måste ligga i ett samhällles centrum, inte i dess periferi.

    SvaraRadera